Att flytta till en ny stad

tutan.png

Jag kommer från en liten liten by som heter Lidnäs. Men kan säga att Lidnäs med sina ca 100 invånare är förstad (eller förby kanske man borde säga) till Moheda, en lite större by, med av 1500 invånare. Moheda är i sin tur förstad till Alvesta, som i sin tur är förstad till Växjö. Ja, jag tror att ni förstår att det är en liten liiiten by på landet vi pratar om. Jag har bott på en hel massa ställen mer eller mindre tillfälligt, men för ca 2,5 år sedan landade jag i Växjö centrum, där jag köpte en lägenhet.

Även om jag inte alltid bott i Växjö har jag alltid varit i närheten, och alltid haft samma umgängeskrets runt mig. Nu, när jag beslutat mig för att sälja min lägenhet och ta alla mina tillhörigheter för att flytta med Jonathan (sambon) ner till Malmö blir vardagen lite annorlunda – man har inte längre den där trygga umgängeskretsen att luta sig tillbaka på!

Det faktum att jag jobbar hemifrån, och därmed inte har en ny arbetsplats med nya kollegor att lära känna gör det hela extra påtagligt! Självklart är Jonathans familj och vänner toppen, jättesnälla och omtänksamma, men det är mest singelkillar… Med andra ord ingen man ringer en fredagskväll för ett glas vin och en manikyr. 😉

Tack och lov har jag stallet att gå till – tänk om jag bara suttit inne vid mitt hemmakontor hela dagarna, jag tror jag hade blivit galen (…eller kanske galnare är rätt ordval?). Jag tror faktiskt Sockan tycker det är rätt mysigt när jag kommer också, nu när hon inte har enorma hagar och en massa kompisar att leka med är det helt okej när matte kommer och hälsar på ändå… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *