Varning för Bolagsupplysningen

Detta inlägg är egentligen ganska orelaterat, men det kanske ändå kan vara relevant då det finns många egenföretagare inom hästbranschen!

Jag har hört från flera personer att Bolagsupplysningen (även Nummerupplysningen som drivs av samma organisation) börjat skicka ut sina bluffbrev igen – både loggan, namnet och utformningen på blanketten de skickar ut ser ut som att den kommer från en myndighet. De har i de flesta fall felaktiga uppgifter på blanketten, och många företagare tror att det är en myndighet som vill få in korrekta adressuppgifter.

I själva verket är det ett blufföretag som i det finstilta anger att det är ett avtal för att de ska promota ditt företag på sin hemsida. De debiterar minst 9000 kr exkl moms och binder upp dig på minst två år. Bolaget är estniskt och om man bestrider hotar de med att driva ärendet vidare till domstol i Tallin.

Många använder det förfrankerade returkuvertet till att skicka tillbaka lådor eller brev enbart för att ge dem oönskade portokostnader – man kan skicka tillbaka brev på under 2 kg till dem om man klistrar kuvertet på en låda, trots texten på kuvertet anger att det får innehålla max 50g. Inget jag i normala fall skulle rekommendera, speciellt inte om man lägger något olämpligt i lådan, men att skicka tillbaka ett tomt kuvert kan knappast skada…

Bolagsupplysningen finns med på flera varningslistor och svartlistor, inte minst Svensk Handels egen.

OM du ändå, av misstag, råkat skriva på denna blankett – bestrid den! Bestrid alltid via t.ex. mail eller rekommenderat brev som kan spåras – gärna på flera olika sätt. Bestrid till inkassoföretaget och kronofogden, om det går så långt. Även om det går till kronofogden så får du ingen betalningsanmärkning då de finns på Svensk Handels varningslista, och samtliga svenska kreditupplysnings-företag filtrerar bort noteringar om de kommer från bolag på varningslistan (denna information  kommer från driva-eget.se).

Nedan ser ni en bild på blanketten – skriv absolut inte på!

bolagsupplysningen.jpg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *