Skodödar-Sockis

Sockan har bara fått skrutta nu i ett par dagar – hon var varit lite lite tjock i ena frambenet. Det går inte riktigt lokalisera exakt var det kommer ifrån, och hon har inte ont någonstans. Efter lite klurande gissar vi på att det är någon form av insektsbett eller -stick.

Hon haltar absolut inte och visar inga tecken på smärta eller irritation när man klämmer och känner, men jag har ändå valt att inte rida henne tills det går ner igen – jag har ju ingen brådska, och nu är det himla skönt för henne att bara gå och skrutta på betet. Lite tråkigt dock när man sett fram emot att rida. 🙂

Tanken var att jag skulle gå en promenad med henne idag så hon skulle få röra på sig lite, men efter 10 meter (och nej, jag skojar inte..) så trampar hon precis precis bak på min sko där sulan står ut bara ett par millimeter.. Jag snubblar, ramlar nästan framlänges och ser till min förskräckelse att sulan är kvar under hästens hov medan ovansidan av skon sitter kvar på min fot… Hahahaha! Inte mycket till promenad där, det såg Sockis till att ordna. 😉 Tur att de rör lite på sig i hagen i alla fall…

locket-sockis.jpg

 

2 reaktioner på ”Skodödar-Sockis

  1. Amanda & ridtravaren Lilleman skriver:

    Haha men jösses! Var med om en liknande grej för många år sedan.
    Hade brutit benet men envis som jag var så kastade jag kryckorna så fort det gick och knatade runt själv, men fick såklart inte på mig några skor, så jag hade foppatofflor (jättebra i stallet 😉
    Vi hade varit iväg med några hästar och när jag skulle lasta ut från lastbilen så lyckades ena hästen kliva på mig, snabb som jag var så hann jag dra undan tårna på något vis så gjorde mig inte illa, men strumpan gick rakt av. Alltså RAKT AV precis där gipset började, i en exakt rak linje. Jättekonstigt. Haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *