Alltså helt ärligt, på med hjälmen!

Jag vet inte om det är för att jag har mer och mer hästbilder i mina flöden, eller om det faktiskt blir vanligare att ryttare rider utan hjälm. Inte sällan verkar det vara ryttare som tycker att de är lite duktigare än vad de faktiskt är – ni vet, sådana som snackar vitt och brett om att de tränar byten i vartannat och galoppiruetter som “verkligen sitter nu”, men som ändå inte lyckas prestera ett vettigt resultat i Lätt A.

Oavsett vilken nivå man är på bör man alltid ha en hjälm på huvudet, och jag förstår faktiskt inte hur folk resonerar. Hur kan det vara viktigare att det är obekvämt eller förstör frisyren? Alla hästar kan bli rädda eller trampa snett och ramla, allt kan hända.

Framför allt stör det mig när duktiga ryttare gör det, eftersom att dessa självklart influerar yngre personer och indikerar att det är coolt och proffsigt att rida utan hjälm. Nej, tacka vet jag Charlotte Dujardin som är så klok och förmedlar mycket sunda saker om dressyr och ridning i stort – bland annat att man alltid ska ha hjälm. Hon har faktiskt själv ramlat av och fått en skallfraktur, och, ja… Om världens bästa ryttare behöver hjälm, så gör nog du också det.

Får väl helt enkelt avsluta inlägget med en enkel mening:

Ni som rider utan hjälm, glöm inte att skriva upp er som organdonatorer. Det räddar liv!

4 reaktioner på ”Alltså helt ärligt, på med hjälmen!

  1. Katarina skriver:

    Jag har ridit utan hjälm vid ett fåtal tillfällen, när vi haft “finare” fotografering och tror aldrig jag gjort mer än skrittat.. Självklart donerar jag om olyckan är framme (; Skulle aldrig rida utan hjälm till vardags, har alltid säkerhetsväst också – oavsett häst jag sitter på. Säkerheten är viktig!

    • Sanna skriver:

      Ja, vi har nog alla gjort det någon gång, mot bättre vetande… 😉 Det jag irriterar mig på är dock de som tror de är för bra för att kunna ramla av. Håller med, det är prio ett! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *