Men hallå ridsportvärlden…

Alltså, ibland förvånas jag över hur vissa inom ridsportvärlden på något vis tycker att det är fritt att bete sig hur som helst mot domare, funktionärer och andra nyckelpersoner som får tävlingar och evenemang att rulla på.

Det kom nyligen ut en artikel på Hippson om att en ryttare blivit avstängd från tävling i 6 månader, då denne lagt ut en kränkande/hotfull bild på en domare på sociala medier. Bakgrunden ska ha varit att ryttaren ville ha längre mellan sina starter och att hen inte kom till start i tid pga flera hästar. Ryttaren hävdar att domaren medvetet sett till att ryttaren missat sin start.

Redan på tävlingen blev ryttaren nekad att starta i fler klasser, och nu har disciplinnämnden bekräftat att det var korrekt och att ryttaren får 6 månaders avstängning.

Jag vet inte alls bakgrunden här, om det var domaren eller ryttaren som gjort fel, men om jag varit i samma situation som ryttaren hade jag också blivit frustrerad. Jag hade troligtvis vänt mig “uppåt” för att klaga, eller i alla fall krävt pengarna tillbaka.

Dock är det här det verkar spåra ur, när ryttaren beslutar sig för att offentligt hänga ut domaren med en bild som dessutom uppfattas som både kränkande och hotfull. Jag förstår verkligen inte, VAD är det som gör att vissa människor känner att de har rätt att hänga ut andra personer, som dessutom jobbar ideellt eller för väldigt låg ersättning?

Även i kommentarsfältet går folk loss och härjar fritt. Många tycker visserligen att det var helt rätt, medan andra är otroligt upprörda över beslutet. Och jag blir verkligen trött på hur vissa resonerar….

Någon förbluffas över att det är längre straff än för våldtäkt. Ja, om man likställer fängelse med att inte få åka på hästtävling, absolut… Någon annan blir vansinnig för att man kan mörda och våldta utan att hamna i fängelse, men man får minsann straff för sånt här! Ja, precis som att det är disciplinnämnden som också har ansvar för att fälla våldtäktsmän och mördare… 😉 Alltså jag orkar inte. Det är såhär konspirationsteorier och foliehatts-samfund skapas.

6 reaktioner på ”Men hallå ridsportvärlden…

 1. G skriver:

  Asså, jag har såå svårt för folk som ska raljera över människor o företag på soc medier.
  Eller t ex när de skriver direkt till företags fb-sidor så alla kan se och klagar på produkter mm.
  Skulle skämmas ihjäl. Ta det i första hand på mail eller dm.

  Ej att förväxlas med uthängning iom metoo, där pratar vi strukturellt förtryck som måste utmanas med STORA BOKSTÄVER eftersom ingen jvel lyssnar annars.

  • Sanna skriver:

   Kan inte annat än hålla med. Har själv blivit “drabbad” med ett av mina företag, en kund som gick bananas på FB för att hennes paket inte hade kommit, hon skulle anmäla oss, vi hade lurat henne, varning, varning… Visade sig sen att paketet visst hade kommit (en dag efter beställning) och att hennes gubbe bara tagit in det i källaren. Suck. Jag tror tyvärr det beror på den riktigt skeva mentaliteten att kunden alltid har rätt (…kunden har verkligen inte alltid rätt) och att maktbalansen har flyttats – tidigare kunde en person inte stå upp mot ett företag, men nu kan en person skriva något (sant eller ej) som blir uppsnappat och plötsligt är det konsumenten som sitter på all makt. Tyvärr ger många företag efter för dessa mobbare eftersom att de inte vill riskera dåligt rykte, vilket får personen att känna att de KAN få rätt genom att bete sig som arslen, och så är snöbollen satt i rullning. Håller själv på med en riktigt tokstolle just nu. Han har 100% fel men ringer gärna och skriker och hotar om uthängning och anmälan och fan och hans moster. Alternativen är ju 1. låta honom få igenom sin vilja och förlora 300-400 kr eller 2. neka honom, vilket troligen inte, men kanske leder till en anmälan. Jag kommer till 100% få rätt om någon instans tar upp frågan, men jag kommer då behöva lägga en massa tid på att beskriva mitt case och jobba med skiten, vilket i praktiken kostar mycket mer än 300-400 kr. Sånt jävla moment 22, för jag vet att kunden är sjukt otrevlig och nästan hotfull pga att det säkerligen fungerat innan, så jag VILL trycka till honom, men känner samtidigt att jag har bättre saker att göra här i livet. 😉 Eh, så ja, slutsats av en massa osammanhängande text: Jag håller med dig, felaktiga uthängningar är ett otyg, metoo är fantastiskt. 😉

   • G skriver:

    Fy fn vilken jobbig situation, vissa människor är verkligen psykopater. Eller gränslösa, svårt att veta skillnaden ibland. Tror din analys är helt rätt.

 2. Marielle skriver:

  Tycker det är ok att säga vad man ärligt tycker om det handlar om en recension exempelvis . Tycker att Sverige över lag är klena och har ett trögt rättsystem i övrigt.

  • G skriver:

   Håller absolut med om att man får säga vad man tycker och ge ärliga recensioner MEN jag tycker det är skillnad på att recensera på en hemsida t ex, eller kontakta ett företag privat vid strul mot att hojta aggressivt på sociala medier.
   Får alltid starka vibbar av “som man ropar får man svar” på sådana människor.

 3. Bettinas islandshäst skriver:

  Det som är jobbigt är att folk har så nära till hat och ovett. Det tycker jag gäller rakt över, inte bara i sociala medier tyvärr. Jag tycker det märks i trafiken, jag som kör försiktigt får ofta ett TUT i baken (ungefär som om den som kör bakom mig skulle få bestämma hur jag ska köra).
  Min motreaktion – snällhet är underskattat, så jag kör på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *